Zuider-wat?

 

ZUIDERBAD, DRIE NIEUWE HORECABELEVINGEN IN HET GROENE DOMEIN SPORT VLAANDEREN HOFSTADE

Heerlijk eten, lekkere drankjes in een prachtige groene omgeving met een meer én bijhorend strand. Dat is zowat de definitie van Zuiderbad, een geheel van drie nieuwe horecabelevingen gelegen op het kruispunt tussen Mechelen, Leuven en Brussel. Met het recreatiedomein Sport Vlaanderen Hofstade hebben we een geweldige locatie te pakken, waar we onze intrek nemen in twee historische panden en bovendien een tijdelijke zomerbar optrekken.

VAKANTIEGEVOEL VERZEKERD
Het domein van Sport Vlaanderen Hofstade werd in 1932 opgericht als groene long voor buurtbewoners uit Mechelen en (de rand rond) Brussel. Ook nu nog is het park een gekende staycation-bestemming, en daar doen wij samen met jullie nog een stevige schep bovenop! Met onze strandbar, Zomerlust en de tijdelijke Zomerbar halen we alles uit de kast om met Zuiderbad een permanent vakantiegevoel te creëren op het domein. Zowel ’s zomers als doorheen het jaar verenigt Zuiderbad lekker en gezond eten met sport en ontspanning.

Hofstade-Bad anno 1975.

Hofstade-Bad anno 1975.

Strandbar

Met de strandbar toverden we het historische strandpaviljoen om tot een strandbar die Ibiza-vibes ademt. Tijdens de zomermaanden brengen we een all-day-food concept met een beachy menu.

Tijdens de zomermaanden is de strandzone betalend: redders worden voor jullie ingezet, het strand wordt dagelijks proper gemaakt en de douches & het sanitair worden ter beschikking gesteld. Wens je gebruik te maken van deze accomodaties, dan is de strandzone betalend.

Wens je enkel een hapje te komen eten op ons strandterras? Dan kan je - mits een reservatie - elke dag van 10:00 t/m 21:00 terecht in onze strandbar en op ons terras!

Buiten de zomer om serveert de strandbar je uitgebreide brunch, lunch en diner, al dan niet met je voeten in het zand! Zo switcht tijdens zomer en winter niet alleen het uitzicht, maar volgen ook het aanbod de menukaart en de sfeer de seizoenen.

Strandbar en -terras met zicht op het strand & meer.

Strandbar en -terras met zicht op het strand & meer.

Zomerbar

TIJDELIJKE ZOMERBAR IN ’T GROEN Behalve twee vaste horecabelevingen, zetten we ook een tijdelijke zomerbar op poten bij Sport Vlaanderen Hofstade. Gelegen onder de berkenbomen, vormt deze pop-upbar een fijne aanvulling op de strandbar, want toegankelijk vanaf de niet-betalende zone van het domein.

De zomerbar is vanaf 21 juni tot en met 31 augustus iedere week van donderdag t/m zondag geopend. Drankjes en hapjes worden vanzelfsprekend voorzien, maar verwacht je ook aan een sportief en cultureel zomerprogramma! Denk aan openlucht filmvertoningen in samenwerking met Filmhuis Mechelen, sportieve bootcamps, DJ-sets ism het Mechelse elektronische muziekcollectief Lunar, en heel wat meer.

Pop-up Zomerbar onder de bomen.

Pop-up Zomerbar onder de bomen.

Zomerlust

SPEELTUIN VOOR DE KROOST, TERRAS VOOR HUN OUDERS Met de grote speeltuin voor de deur, is Zomerlust de plek bij uitstek voor gezinnen! Momenteel huist er een foodtruck van waaruit we koele dranken en kindvriendelijke snacks verkopen, later deze zomer nemen we onze definitieve intrek in het gebouw.

In de zomer is Zomerlust iedere dag geopend tussen 11u en 18u, nadien steeds op woensdag, in het weekend en tijdens de schoolvakanties.

Speciaal voor scholen reserveren we onze picknickbanken in april, mei, juni & september tijdens de middagen. Check hier of de banken nog vrij zijn!

Pop-up foodtruck aan de speeltuin.

Pop-up foodtruck aan de speeltuin.

Leuk om te weten:

Zuiderbad is het zusje van Wagenoord: een eventlocatie, co-werkplek, vergaderruimte en veel meer in een voormalige autogarage in Mechelen. 

Meer info: www.wagenoord.be